ASK: Razmotrićemo presudu Upravnog suda, sjutra nova Odluka

Presuda ne utiče na odluku Skupštine

ASK: Razmotrićemo presudu Upravnog suda, sjutra nova Odluka

Odluka Upravnog suda, po žalbi bivšeg člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore Nikole Vukčevića, ne može imati nikakve pravne posljedice koje bi iziskivale reagovanje Skupštine u tom slučaju, saopšteno je iz skupštinskog Odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol.

Upravni sud je poništio je odluku Agencije za sprječavanje korupcije kojom je utvrđeno da je Vukčević, kao javni funkcioner, bio u sukobu interesa, zbog čega je razriješen sa funkcije člana Savjeta.

Iz Skupštine podsjećaju da je Administrativni odbor proveo postupak razrješenja Vukčevića shodno članu 42 i 43 Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG, zbog povrede člana 26.

"S obzirom na to da je ovaj Odbor nadležan za provođenje postupka imenovanja i razrješenja članova Savjeta RTCG, u skladu sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru RTCG, u konkretnom slučaju provedeni postupak saglasan je navedenim članovima Zakona, tako da formalno pravno poništenje Odluke ASK-a nema pravne posljedice na Odluku Skupštine", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je ovaj postupak nezavistan u odnosu na onaj koji je vođen pred ASK.

"Pa ni Odluka Upravnog suda po žalbi Vukčevića ne može imati nikakve pravne posljedice koje bi iziskivale reagovanje Skupštine Crne Gore u ovom slučaju", zaključuje se u saopštenju.

Agenciji za sprječavanje korupcije dostavljena je presuda Upravnog suda Crne Gore, kojom se poništava Odluka Agencije kojom je utvrđeno da je Nikola Vukčević, član Savjeta Radio Televizije Crne Gore, prekršio član 7 Zakona o sprječavanju korupcije, a u vezi sa članom 26 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

"Agencija će razmotriti presudu Upravnog suda kojom je poništena Odluka Agencije i u toku sjutrašnjeg dana u predmetnom slučaju donijeti novu Odluku sa dopunjenim obrazloženjem, u skladu sa preporukama iz presude Upravnog suda", saopšteno je iz ASK.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.