Demokrate: Direktor i članovi ASK da podnesu ostavke zbog slučaja Vukčevića
Demokrate

Demokrate: Direktor i članovi ASK da podnesu ostavke zbog slučaja Vukčevića

Presuda Upravnog suda kojom je poništena odluka Agencije za sprječavanje korupcije, prema kojoj je Nikola Vukčević u sukobu interesa, najbolja je potvrda stavova Demokrata i ostalih političkih subjekata, nevladinih organizacija i skoro ukupne javnosti da razrješenje Vukčevića članstva u Savjetu RTCG, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Navode da razrješenje Vukčevića predstavlja političko i pravno nasilje vladajuće partije nad Javnim servisom.

"Kao što smo i tada govorili – ponovno stavljanje RTCG, posle perioda određene nezavisnosti i nepristrasnosti u radu, pod direktnu kontrolu DPS-a, isključivi je motiv nezakonitog i kabadahijskog ponašanja Agencije i skupštinske većine. Osim toga, današnja odluka Upravnog suda najbolji je dokaz da se DPS ustremio da pošto-poto vrati Javni servis pod svoju „šapu“, ne mareći, pritom, ni za pravo, a još manje za pravdu. A na čijoj je strani pravo i pravda, ni najviši predstavnici međunarodne zajednice u Crnoj Gori nemaju dilemu, zato već duže vrijeme upozoravaju crnogorsku vlast da ostavi Javni servis na miru. U tom pravcu idu i preporuke i sugestije Ujedinjenih nacija kojima se traži smanjenje političkog uticaja na Javni servis.  No, ništa od ovoga nije dovoljno, jer je vladajuća većina pokazala jasnu namjeru da ugrozi i put Crne Gore u EU i da se ogluši o sve primjedbe i zahtjeve, samo da se ponovo dočepa RTCG, kako bi, kao u stara „dobra“ vremena, preko njegovih kanala ponovo sijala mržnju, mrak i neistine", navodi se u saopštenju Demokrata. 

Nakon ove presude Upravnog suda, Demokrate pozivaju direktora i članove Agencije koji su glasali za odluku koju je danas Upravni sud poništio, "čime su bez ikakve sumnje pokazali da su marionete u rukama režima", da bez odlaganja podnesu ostavke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.