Bogota: Protesti zbog zabrane muškarcima da budu suvozači na motociklima
Foto: AA

Bogota: Protesti zbog zabrane muškarcima da budu suvozači na motociklima

Stotine motorista protestovalo je u glavnom gradu Kolumbije zbog novog pravila u Bogoti kojim se zabranjuje da muškarci budu suvozači na motociklu.

Nakon što je gradonačelnik Bogote Enrike Penasola najavio da će u glavnom gradu biti zabranjeno muškarcima da se voze kao suvozači na motociklima sa jačinom mnotora iznad 125 cc, brojni motoristi blokirali su jednu od najprometnijih ulica u Bogoti.

2018012522831528230135463Web

Foto:AA

Iako je Penalosa najavio kako će ova zabrana biti uvedena iz sigurnosnih razloga, motoristi su uz sirene blokirali ulicu, zbog čega je došlo do gužvi u sabraćaju.

Prema podacima iz policije, u Bogoti je samo u prošloj godini došlo do 5.000 slučajeva pljačke u kojima je korišten motor. Osim u pljačkama, u ovoj zemlji motocikle često koriste i serijeske ubice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.