Kopitović za efikasnu administraciju u Ulcinju
Miloš Kopitović

Kopitović za efikasnu administraciju u Ulcinju

Ideja Demokratske Crne Gore jeste da Opština bude adekvatan spoj efikasnog i ekonomičnog, i da pruža ulsuge svim građanima i pravnim licima. Građanima Ulcinja je potrebna administracija koja će biti oblikovana prema njima, odnosno usmjerena na rezultate, a ne na procedure, kazao je Miloš Kopitović, nosilac liste Demokrata na izborima u Ulcinju.

Prema riječima Kopitovića, Opštinska administracija mora da se promijeni tako da postane fleksibilna, inovativna i sposobna da rješava probleme građana. 

"Skromna opštinska sredstva ćemo koristiti odgovorno i racionalno. Opštinske stručne kapacitete ćemo usmjeriti u obezbjeđivanje donatorskih sredstava iz programa Evropske unije i ostalih dostupnih fondova", saopšteno je.

Demokrate su kako dodaje posvećene unapređenju kvaliteta života naših sugrađana na svim poljima, i svaki projekat će se izvoditi isključivo zarad dobrobiti Ulcinjana, a ne radi statistike.

"Vidimo ulogu Opštine kao oslonac organizacijama koje mogu da privuku sredstva, i Opštinu vidimo kao podršku organizacijama koje rješavaju probleme ugroženih građana. Organizacije za podršku razvoja turizma, poljoprivrede, preduzetništva će biti naš partner, a organizacije za zaštitu nemoćnih, starih, lica sa invaliditetom će uvijek imati prioritet za podršku. Demokrate su u svom programu već istakle da će saradnja sa mjesnim zajednicama, građanima, privrednicima, poljoprivrednicima, kulturnim i turističkim radnicima biti naš prioritet. Razvićemo modele saradnje u kojima će Opština slušati svoje građane, njihove ideje i potrebe. Mi želimo grad po potrebama i volji njegovih građana", kaže Kopitović.

Cilj Demokrata jeste kako dodaje povećanje efikasnosti opštinske administracije smanjenjem i pojednostavljenjem glomazne i komplikovane administrativne procedure, uz zapošljavanje građana u Opštini isključivo na principu znanja i stručnosti.

"Dakle, Opština po našoj mjeri je ona koja će biti nosilac sveukupnog društvenog razvoja, zasnovana na principu profesionalizma, i usmjerena ka ostavrivanju isključivo javnog interesa i interesa građana, a ne podložna korupciji i nepotizmu", kazao je Kopitović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.