Dan zagrljaja u Mostaru: Srednjoškolci velikim zagrljajem za srećniju budućnost
Foto: AA

Dan zagrljaja u Mostaru: Srednjoškolci velikim zagrljajem za srećniju budućnost

Mostarski srednjoškolci danas su dijeleći zagrljaje građanima i grleći jedni druge uljepšali sunčani dan u Hercegovini i izmamili brojne osmijehe na licima.

Velikim zagrljajem iz grada na Neretvi su poslali poruke svekolikoj javnosti da su ljubav i pozitivna energija ključ uspjeha i budućnosti koju oni žele, javlja Anadolija.

Nesvakidašnje druženje puno pozitivne energije organizovala je Mreža Vijeća učenika (mreVUK) HNK povodom Međunarodnog dana zagrljaja koji se službeno počeo obilježavati 21.januar 1986. godine u Mičigenu. 

2018012522831622030136983Web

Ivo Pandža, koji je treći razred Gimnazije Fra. Grga Martić, ističe da definicija zagrljaja ne postoji, ali smatra da je to pozitivan gest koji treba svakom čovjeku. 

"Zagrljaj može značiti ljubav, saosjećanje, prijateljstvo, ali mi smo danas ovdje došli da širimo pozitivnu energiju i poručimo svekolikoj javnosti da je ljubav rješenje svega", kazao je mostarski gimnazijalac za Anadoliju.

Potparolka Mreže Vijeća učenika HNK-a Sonja Kjara Perić naglašava kako je cilj kroz zagrljaj iskazati ljubav jednih prema drugima, jer, kako ističe, ljubav je pokretač svega i ona u Mostaru zaista postoji posebno među srednjoškolcima. 

"Zajednički zagrljaj koji šaljemo iz Mostara je najbolji pokazatelj da smo mi jedno i da ćemo se uvijek držati zajedno“, poručila je Perić što današnjim druženjem uz zagrljaje i puštanje balona najbolje posvjedočili hercegovački srednjoškolci. 

2018012522831622030136985Web

Učenica četvrtog razreda Druge Gimnazije Mostar Habiba Ačkar,  koja je i predstavnica Mreže Vijeća učenika HNK, ističe kako je današnje okupljanje srednjoškolaca u velikom zagrljaju poteklo od činjenice da su zagrljaji ono što uljepšava a život, a ljepši životu u Mostaru je ono što svi beskrajno žele. 

"Mi se trudimo da predstavimo resurse i napredovanje naše lige mladih ljudi, jer su oni jedina nada naše države“, poručila je Ačkar. 

Stoga je uz druženje upriličena i prezentacija projekta "European Village" (Evropsko selo ), flash mob te uz zajedničko druženje ispred Mepas Malla hercegovački srednjoškolci zajedno su pružajući besplatne zagrljaje prolaznicima izmamili brojne osmijehe i uljepšali dan mnogima. 

2018012522831622030136990Web

Mreža Vijeća učenika Hercegovačko-neretvanske županije (mreVUK HNK/Ž) je dio Mreže vijeća učenika Bosne i Hercegovine (mreSVUBiH). 

MreSVUBiH se zalaže za postojanje i efikasan rad Vijeća učenika u srednjim školama, a neki od ciljeva su jačanje liderskih kapaciteta srednjoškolaca, omogućavanje učestvovanja u procesu donošenja odluka na svim razinama, te umrežavanje predstavnika srednjoškolaca. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.