Dikić otkazao punomoćje braniocima
Foto:Screenshot

Suđenje za pokušaj terorizma

Dikić otkazao punomoćje braniocima

Optuženi za pokušaj terorizma Bratislav Dikić otkazao je punomoćje braniocima Milanu Petroviću i Goranu Petronijeviću.

Dikić je to jutros potvrdio pred Vijećem Višeg suda u Podgorici gdje je u toku suđenje za pokušaj terorizma.

"Tačno je da sam mojim braniocima otkazao punomoćje. Oni su me branili više kao prijatelji, bez nadoknade. Imali smo neka nerazumijavanja i moja odluka da im otkažem punomoćje je konačna.", kazao je Dikić.

Dikić je zatražio da mu sud dodijeli advokata po službenoj dužnosti kao i da se  ročišta ne odlažu.Zatražio je da mu se advokat dodijeli danas kako bi se suđenje nastavilo sjutra. Reako je da mu nije bitna odbrana, već istina.Dodao je i da mu pritvor teško pada zbog bolesti.

Pretres je odložen za sjutra u 9 časova.

Želi da prizna krivicu?

Prema informacijama Vijesti, Dikić se sa braniocima sukobio oko svoje odluke da prizna učešće u organizaciji državnog udara na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Izvori bliski advokatima Petroviću i Petronijeviću tvrde da su oni od svog klijenta tražili da to ne čini, ali da im je on navodno rekao da ne može izdržati pritisak.

Formalno, Dikić ne može da prizna krivicu, jer je to mogao učiniti samo do prvog ročišta u sudu, ali navodno sebi može olakšati položaj priznanjem da je član kriminalne grupe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.