Tramp apelovao na Erdogana da ograniči operaciju u Afrinu
Donald Tramp

Izrazio zabrinutost zbog sve većeg nasilja

Tramp apelovao na Erdogana da ograniči operaciju u Afrinu

Predsjednik SAD Donald Tramp upozorio je turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da ne preduzima korake koji bi mogli da dovedu do sukoba američkih i turskih snaga u Siriji, saopštila je sinoć Bijela kuća.

Tramp je telefonom razgovarao s Erdoganom, čija je vojska pokrenula prekogranične operaciju protiv Kurda u enklavi Afrin na sjeveru Sirije.  

Bijela kuća je navela da je Tramp izrazio zabrinutost zbog sve većeg nasilja i rekao Erdoganu da ugrožava zajedničke američko-turske ciljeve u Siriji.  

Američki lider je apelovao na turskog kolegu da ograniči operaciju u enklavi Afrin i izbegne civilne žrtve.  

Tramp je naveo i da su SAD zabrinute zbog "destruktivne i neiskrene retorike koja dolazi iz Turske", ali nije precizirao na šta se to odnosi.  

Pozvao je Erdogana na bližu saradnju povodom "legitimne bezbjednosne zabrinutosti Turske" u Siriji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.