Mjesečno iz državne kase za političke partije 354.166 eura
ilustracija

Ministarstvo finansija

Mjesečno iz državne kase za političke partije 354.166 eura

Iz državnog budžeta mjesečno će se za rad političkih partija izdvajati 354.166 eura, navodi se u odluci koju je juče objavilo Ministarstvo finansija.

Najviše novca mjesečno će dobijati DPS 133.796 eura, potom DF 70.833, Velika koalicija Ključ Demos, SNP i Ura 39.351, a Demokrate 35.853 eura, piše Pobjeda.

Socijaldemokratska partija dobijaće po 21.862, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate po 14.866, Albanci odlučno Forca Dua, AA i Hrvatska građanska inicijativa po 11.368 eura.

U odluci koju je potpisao ministar finansija Darko Radunović se kaže da je visina sredstava određena na osnovu Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.