Krušo tvrdi da se Novska vlast poigrava sa Praznikom mimoze
Slobodan Radović Krušo

Zašto se gradska vlast poigrava?

Krušo tvrdi da se Novska vlast poigrava sa Praznikom mimoze

Predsjednik OO DPS Herceg Novi Slobodan Radović Krušo, kazao je da se gostovanje karavana Mimoze u Jagodini pretvorilo u političku agitovku bez presedana.

Smatra da je domaćin Dragan Marković Palma, kako kaže, beskrupulozno uzeo učešće u preidizbornoj kampanji u Crnoj Gori, tetošeći delegaciju Herceg Novog i obećavajući im podršku na predstojećim predsjedničkim izborima.

“Ako je to bila svrha dolaska karavana Mimoze u Jagodinu, onda su u ozbiljnom problemu i mimoza, i svi građani Herceg Novog. Dragan Marković Palma nije u problemu. Može mu se što hoće u njegovoj kući, pa i da bude nekulturan i nepristojan”, istakao je Krušo.

Ocijenio je da Praznik Mimoze ulazi u finale proizvoljnosti i nestručnosti koje će, kako kaže, imati ne tako malu cijenu. Dodaje da na čelu Koordinacionog odbora za pripremu Praznika umjesto Stevana Koprivice, koji je kao kadar DPS-a uspješno rukovodio Herceg Fest-om, nalazi se Ana Zambelić Pištalo.

“Koordinacioni odbor je utvrdio plan i program koji se, makar u početku, umnogome oslanjao na prethodni. Međutim, iz dana u dan, od uvtrđenog i dogovorenog plana odstupa se sve više”, tvrdi Krušo.

Ističe da je završni koncert Željka Joksimovića, kako kaže, naprasno i proizvoljno zamijenjen koncertom grupe Van Gog.

“Pretpostavljam da će se Pištalo braniti namjerom da se uštedi u budžetu. Ali, otkazivanje koncerta uglednih umjetnika, i to u posljednji čas, ima veću štetu od uštede. To samo pokazuje koliko je Koordinacioni odbor svoja zaduženja shvatio površno”, kaže Krušo.

Poručuje da u goste nam neće doći ni kultna beogradska “Skadarija” koja je prošle godine imala izuzetan prijem kod građana i gostiju Heceg Novog.

Smatra da će se Dani Beograda odvijati bez boemske kafane “Tri šešira”.

“Vjerovatno će neki lokalni ugostitelj pokušati da fingira Skadarliju, a Pištalo da se pohvali novom uštedom u budžetu. Ulične svečanosti biće bez performera čije su slike sada na plakatima po gradu i čiji su nastupi prošlih godina bili atrakcija na regionalnim televizijskim mrežama”, dodaje Krušo.

Tvrdi da i pored velikog interesovanja ostaćemo ove godine i bez jednog maskenbala. Pojašnjava da  su planom bila predviđena tri ali, kako kaže, koga više briga za plan.

“Podsjetiću vas da smo maskenbale nakon mnogo godina uspjeli izbaciti iz getoa zabave za odabrane i privilegovane, i otvorili ih za sve Novljane i za sve naše goste”, istakao je Krušo.

“Dani Italije”, predvidjeni programom, kaže da su zamijenjeni su “Danima Grčke”. Poručuje da su nam dobrodošli prijatelji iz Grčke.

“Biće nam dragi gosti i imaće šta da pokažu. Činjenica je da su uskočili u posljednjem momentu. Ne ulazeći u razloge zbog čega dolazi do odstupanja od utvrđenog programa, vidna je površnost i neodgovornost u pripremama, najblaže rečeno, smušenost u realizaciji”, naglašava Krušo.

Kaže da je Praznik Mimoze na neki način lična karta Herceg Novog. Poručuje da ovakvo, kako kaže, bagatelisanje manifestacije koja traje 49 godina govori o suštinskoj nebrizi i neznavenosti odgovornih.

“Dodamo li svemu i organizacione upade TO Herceg Novi koja se ponaša kao slon u staklarskoj radnji, kao i njihovu kampanju koja je predmet viceva na društevim mrežama, moramo se zabrinuti ne samo za Praznik mimoze, nego i za kompletnu sliku našeg grada, i svega onoga što je poruka koju šaljemo svijetu oko nas”, ističe Krušo.

Smatra da od te poruke koju pošaljemo živi veliki broj naših sugrađana. Zato poziva da se udružimo svi zajedno i pokušamo da, kako kaže, spasimo što se spasti može.

“Dobar primjer daju doktorka Rajević i njen tim iz Instituta “Dr Simo MIlošević”. Ne treba da budemo podanici bilo kog grada ili gradske vlasti iz regiona, već dobri i srdačni domaćini spremni da ugoste sve koji dođu. Zato, pokušajmo svi zajedno da izvučemo ovogodišnju manifestaciju kako bi makar dio programa bio realizovan kako valja”, poručio je Krušo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.