Lekić nema ličnu ambiciju da se ponovo kandiduje za predsjednika CG
Miodrag Lekić

Opozicija bez zajedničkog kandidata

Lekić nema ličnu ambiciju da se ponovo kandiduje za predsjednika CG

Lider Demosa Miodrag Lekić je kazao da nema ličnu ambiciju da se ponovo kandiduje za predsjednika Crne Gore.

Lekić je kazao da je javnost u Crnoj Gori zbunjena i razočarana izjavama iz međunarodne zajednice o situaciji u Crnoj Gori.

On je rekao da ne vjeruje da će opozicija imati zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima.

"Tu postoje različiti kriterijumi. Čuo sam treba, ovo ili ono, da se prizna ili ne prizna neka država. Treba da bude nestranačka ličnost ili da bude vjerujuća, i to sam čuo. Može da se desi i da se opozicija pojavi sa dva kandidata", rekao je lider Demosa.

Lekić smatra da nema nekog sukoba u takozvanoj građanskoj opoziciji, iako sastanak lidera nije održan.

"Ja ne tretiram da postoji sukob, sastanak će biti i stvari će se razjasniti. Tako da je data neka argumentacija da je bolje održati sastanak poslije lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju.", rekao je on. Navodi kako lideri opozicije nemaju pravo na sujetu.

Lekić je kazao da ako neko iz opozicije predlaže novu redifiniciju, kako je dodao, elementarnih stvari on ne pomaže pobjedi nad vlašću.

"Bojim se da nećemo dobiti ni glasove, a ni učestvovati", rekao je Lekić. On je ocijenio da je opozicija dužna da se predstavi kao kredibilna alternativa u tri segmenta.

"Prvo da će garantovati stabilnost. Da će proširiti prostor demokratskih vrijednosti, znači djelovati demokratski i naravno ponuditi ekonomski program koji bi zemlju vodio iz krize, ali ne na bazi zaduživanja već realne akumulacije. Ali teško će to biti, jer smo prodali profitabilna preduzeća", rekao je Lekić.  

On je ponovio da je bojkot parlamenta od strane opozicije bio adekvatan odgovor na dešavanja na dan izbora 16. oktobra prošle godine. Dodao je i da mu je žao što su se poslanici DF-a vratili u parlament.

Lider Demosa tvrdi da je Crna Gora u "katastrofalnoj ekonomskoj situaciji koja se prikriva besomučnim zaduživanjem koje će jednog trenutka morati da se zaustavi." 

"Stanje je teže, gore, ono se prikriva, šminka", rekao je on i dodao da se zna ko je odgovoran za takvo stanje.

Lekić je kazao da će Demos zalagati za koncept otvorenih lista na izborima. Lider Demosa je ocijenio da se dosta energije troši na razlazima unutar opozicione scene.

Lekić je, gostujući u emisiji "Iz pravog ugla", ocijenio da je sada složenija situacija, nego prije pet godina kada je on bio kandidat opozicije za predsjednika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.