Marković na Žabljaku: Treba zasukati rukave, skoncentrišite se na svaki projekat
Foto: Gov.me

Premijer sa rukovodstvom Opštine Žabljak

Marković na Žabljaku: Treba zasukati rukave, skoncentrišite se na svaki projekat

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas čelnicima Opštine Žabljak da gotovo dva miliona izdvojena ovogodišnjim kapitalnim budžetom za tu opštinu ukazuje na ambiciozne razvojne planove i da je cilj da svaki predviđeni euro bude potrošen odnosno da ono što je planirano mora biti realizovano

„Skoncentrišite se na svaki projekat“, poručio je rukovodstvu Opštine Žabljak predsjednik Vlade.

Premijer je rekao da je njegov cilj da do 2020. godine Žabljak izgleda drugačije, da bude jedna od najprestižnijih zimskih destinacija i najboljih ponuda u regonu.

„Razvoj Žabljaka smo postavili na realnim principima. Treba da zasučemo rukave i ulazimo u poslove. Vlada će ohrabrivati opštine. Ovakav pristup počinjemo Žabljakom, ali narednih sedmica krećemo u svaku opštinu“, rekao je premijer Duško Marković.

Na sastanku je bilo riječi o svim razvojnim projektima – posebno onima iz oblasti turizma, poljoprivrede, vodosnabdijevanja i infrastrukture.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović istakao je da je ovogodišnji agrobudžet izdašniji za 26,8 miliona eura, da je finansiranje obimnije i pravednije, da su pojedini kriterijumi sniženi i da Žabljak u tome mora pronaći svoju šansu.

Na sastanku je zaključeno da reciklažni centar na Žabljaku predstavlja državni projekat i da je potrebno da u potpunosti budu uključene opštine Pljevlja, Mojkovac i Šavnik. U tom smisli najavljeni su sastanci sa čelnicima ovih opština kako bi reciklažni centar profunkcionisao u punom kapacitetu.

Rukovodstvo opštine Žabljak je istaklo, među ostalim, potrebu bolje dostupnosti. U tom smislu je dogovorena izrada projekta puta od Vojnika do Šavnika kako bi bio zaobiđen tunel i sadašnji dio puta koji usporava i otežava dostupnost Žabljaka.

Sastanku s prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, predsjednik Skupštine opštine Vidoje Tomčić, potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić, glavni administrator Opštine Milika Ostojić i direktor Nacionalnog parka Durmitor Elvir Klica.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.