Dom zdravlja na Koniku funkcioniše u lošim higijenskim uslovima
Konik, foto: PzP

Dom zdravlja na Koniku funkcioniše u lošim higijenskim uslovima

Terenski rad na području Glavnog grada je pokazatelj koliko je neka politička stranka u funkciji i službi građana i građanki i koliko su zadaci lociranja problema lokalnog stanovnštva imperativ, navodi se u saopštenju Biljane Genić, odbornica PZP u Glavnom gradu.

Pokret za Promjene kao konstituent Demokratskog Fronta je konstantno na terenu i u razgovorima sa mještanima naselja, saopštila je Genić.

"Odbornici sa članovima Mreže mladih bilježe probleme lokalne zajednice i u formi saopštenja, odborničkih pitanja, diskusija na određene lokalne teme i prezentovanjem činjenica sa terena ukazuju lokalnoj vlasti na propuste, nepažnju i nebrigu...", navodi se u saopštenju.

Genić navodi da su u razgovoru sa mještanima naselja Konik zapazili njihovo veliko nezadovoljstvo kada je u pitanju higijenski standard jedine zdravstvene ustanove koja pruža medicinsku uslugu mještanima i u čijem je sklopu i Centar za prevenciju narkomanije.

"Naime, naselje Konik  zajedno sa Vrelima Ribničkim i izbjegličkim kampovima slovi za najbrojniju višenacionalnu sredinu sa skoro 30 hiljada stanovnika. Otuda i zabrinjava saznanje da jedini Dom Zdravlja u tom gradskom naselju ne zadovoljava osnovni higijenski standard. Kada uđete  kroz vrata ove ustanove zapuhne vas neprijatan i  neugodan ustajali miris koji se može definisati samo zapuštenošću u higijenskom smislu, kao jednom od uzroka nimalo lijepog izgleda unutrašnjosti Doma Zdravlja, čiji zidovi nijesu okrečeni već duži vremenski period, a  prozori i vrata su sa debelim naslagama prljavštine", navodi se u saopštenju.

Dvorište Doma Zdravlja je prema riječima Genić takođe zapušteno i nerijetko utočište napuštenih konja i čopora pasa lutalica,  "a povšina uz ogradu ove javne ustanove često liči na mini deponiju raznoraznog otpada".

"Čudi tolika nebriga i nezainteresovanost službi Glavnog grada za područje Konika obzirom da je to najače uporište vladajuće partije u Glavnom gradu. Takođe zabrinjava i nebriga i nezainteresovanost  Uprave Domova Zdravlja u čijoj se nadležnosti nalazi pomenuti objekat, s obzirom da su Domovi Zdravlja u drugim djelovima grada na  zadovoljavajućem higijenskom nivou. Mještani negoduju i pitaju nadležne,  čini se s pravom: "Da li su oni građani drugog reda"? I ne samo kada je u pitanju Dom Zdravlja, već i autobusi  koji saobraćaju u tom dijelu grada ne zadovoljavaju propisane standarde,  pa se  građani na liniji 4 i 5 voze u autobusima koji su neočišćeni,  prokišnjavaju , često se kvare, sjedišta na  kojima putnici sjede su iscijepana i prljava.  Ružna slika,  ružna poruka, nedostojna čovjeka 21. vijeka jedne lokalne zajednice. Na pragu su lokalni izbori u Glavnom gradu i nadamo se da će građani umjeti da kazne ovu nebrigu vlasti u Podgoric i ovo očigledno unižavanje i ponižavanje koje decenijama trpe", saopštila je Genić.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.