Marković: Sudstvo je politizovano od opozicije
Foto: Screenshot

Premijer u posjeti Žabljaku

Marković: Sudstvo je politizovano od opozicije

Premijer Duško Marković koji je u posjeti Žabljaku, komentarisao je istraživanje CEMI-ja, koje je pokazalo povećanje povjerenja građana u pravosudni sistem Crne Gore.

Skoro polovina crnogorskih građana ima povjerenje u pravosudni sistem Crne Gore, a uticaj politike smatraju najvećim problemom u radu sudova, pokazalo je istraživanje Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

"Nisam imao prilike da čitam istraživanje ali konstatujem dvije stvari. Prvo da raste povjerenje građana u pravosuđe, to je dobra stvar. To govori o kredibilitetu pravosuđa. Drugi detalj da građani smatraju da su institucije politizovane, smatram da su građani u pravu. Jer ovo što radi opozicija, sve ovo vrijeme, i kada je u pitanju i sudstvo i tužilaštvo, ne samo da je nedemokratski i nije u skladu sa pravnim standardima, nego je ispod svakog građanskog, političkog i demokratskog nivoa", kazao je Marković.

Zbog toga Marković vjeruje da ako je to tako, da će oni koji žele da pretvore pravosuđe u svoj politički amfiteatar, a to sada radi dio crnogorske opozicije, biti stavljeni po strani, da se okrenenu jačanju institucija i jačanju njihovog kredibiliteta.

"Vjerujem da su građani mislili na ovo što ja kažem kada su mislili na politizaciju pravosuđa", kazao je Marković.

Osim Markovića u posjeti Žabljaku su i potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministar turizma Pavle Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.