Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički izazov za Zapadni Balkan

Šehović u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova

Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički izazov za Zapadni Balkan

Ministar prosvjete Damir Šehović učestvovao je na ministarskom sastanku održanom u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova u Londonu, koji je okupio ministre obrazovanja iz zemalja Zapadnog Balkana. Sastanak je organizovan u susret samitu u Londonu, koji će biti održan u okviru regionalne inicijative - tzv. Berlinskog procesa u julu mjesecu ove godine.

Ministar Šehović je na sastanku potvrdio punu posvećenost Crne Gore Berlinskom procesu, inicijativi koja treba da pomogne i dodatno osnaži punu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

"Prisutne je upoznao sa dostignućima Crne Gore u oblasti obrazovanja i istakao da bi zajednički izazovi, poput digitalne pismenosti, povezivanja obrazovanja sa potrebama tržista rada preko dualnog obrazovanja, te obavezne praktične nastave u ustanovama visokog obrazovanja koju je Crne Gora već uvela, mogli da budu neke od važnih tema na pomenutom predstojećem samitu", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Nakon zajedničkog sastanka, ministar Šehović je imao i bilateralni susret sa Endrujom Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita ispred britanskog Ministarstva vanjskih poslova, na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se region suočava, kao i evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana. 

Ministar Šehovic predvodi crnogorsku delegaciju koja učestvuje na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu, koji ove godine okuplja oko stotinu ministara obrazovanja iz svih zemalja svijeta, a čija je glavna tema „Pipremanje studenata za uspjeh: razmišljati, raditi, učiti“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.