Crna Gora odlučna da postane prva sljedeća članica Unije
Orav i Brajović, foto:skupština.me

Brajović i Orav o evropskoj agendi CG

Crna Gora odlučna da postane prva sljedeća članica Unije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom o predstojećim aktivnostima vezanim za integracioni proces naše države, s akcentom na 2018. kao veoma značajnoj godini za Zapadni Balkan.

Brajović je pozdravio značajniju posvećenost Evropske unije zemljama Zapadnog Balkana i rekao da je Crna Gora čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica Unije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine. 

Sagovornici su iznijeli očekivanje da će Strategija za integraciju Zapadnog Balkana koju će Evropska komisija objaviti početkom februara,  svojim mjerama akcentovati politiku proširenja i biti dodatno podsticajna za zemlje kandidate.

"Tome bi doprinijele i posjete visokih zvaničnika Evropske unije Crnoj Gori čija je mogućnost najavljena za prvu polovinu ove godine", saopšteno je.

Na sastanku je takođe bilo riječi o predstojećim predsjedničkim i dijelu lokalnih izbora, a predsjednik Brajović je naglasio značaj dodatno unaprijeđenog izbornog zakonodavstva, kao i dobre saradnje sa ODIHR-om.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.