Kako zauvijek izbrisati Facebook nalog
Ilustracija

Razlika između deaktiviranja i brisanja naloga

Kako zauvijek izbrisati Facebook nalog

Ako ne želite više da imate svoj Fejsbuk nalog, uradite ovo i zauvijek ćete ga obrisati.

Ovo je kratak vodič o razlici između deaktiviranja i brisanja vašeg Fejsbuk naloga. Deaktiviranje je  uglavnom način koji odaberete ako želite privremeno da se distancirate od društvenih mreža.

Prema zvaničnim uputstvima Fejsbuka, deaktivacija znači:

- Možete aktivirati ponovo svoj nalog kad god poželite

- Ljudi neće moći da vide vašu vremensku liniju, ni vaš profil

- Neke informacije će ostati vidljive, kao što su poruke koje ste poslali drugim korisnicima

Brisanje profila je ozbiljniji proces jer on podrazumijeva da vaš profil zauvijek nestane sa Fejsbuka. Kada izbrišete svoj nalog to znači:

- Ne možete vratiti pristup nakon što je nalog izbrisan

- Brisanje se dešava nekoliko dana od slanja zahtjeva, ako se u toku tih dana ponovo ulogujete, zahtjev za brisanje profila će biti poništen

- Neke stvari nijesu uskladištene na vašem nalogu. To znači da neki prijatelji mogu da imaju poruku od vas, čak i nakon što je vaš nalog izbrisan

Kako da obrišete vaš Fejsbuk nalog?

-Kliknite na strijelicu u gornjem desnom uglu

-Otvorite "Security" podešavanja

-Kliknite na "Deactivate your account" i pratite dalja uputstva

Ako želite da trajno uklonite nalog, treba da uradite sledeće:

-Kliknite na strijelicu u gornjem desnom uglu a odmah zatim na "Settings"

-Kliknite na "Download a copy of your Facebook data" (sigurno će vam nešto od ovoga biti potrebno)

-Pratite uputstva kako biste preuzeli arhivu

Kada završite sa preuzimanjem arhive, treba da uklonite veb sajtove i aplikacije koje koriste vaše Fejsbuk podatke za prijavljivanje.

-Otvorite "Settings" i kliknite na "Apps", vidjećete sve sajtove i aplikacije koje su povezane sa vašim nalogom

-Kada mišem pređete preko neke stavke, pojaviće vam se "remove taster". Kliknite na njega da biste potvrdili da želite da uklonite pristup aplikaciji

-Ponovite ovo na svim aplikacijama i servisima koji se nalaze na listi

Kada zavšite sa uklanjanjem aplikacija, sajtova i servisa, kliknite na "Help" i potražite "Delete account" opciju.

-Kliknite na "Delete my account" i potvrdite.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.

Komentara: (0)

Novi komentar