Parlamentarna skupština NATO-a posmatra izbore samo u izuzetnim okolnostima
ilustracija

Neće nadgledati lokalne izbore

Parlamentarna skupština NATO-a posmatra izbore samo u izuzetnim okolnostima

Parlamentarna skupština NATO-a posmatra izbore samo u izuzetnim okolnostima, ako smo pozvani od strane vlasti jedne zemlje i ako je poziv odobrilo naše rukovodstvo, saopštila je za Pobjedu portparolka NATO parlamentarne skupštine Roberta Kalorio.

Dodaje da Parlamentarna skupština Alijanse u principu ne vrši posmatranje izbora u zemljama članicama NATO.

- I u principu nadgledamo izbore kada su na nacionalnom nivou. Da odgovorimo na vaše pitanje, nijesmo pozvani da nadgledamo lokalne izbore u Crnoj Gori - rekla je Kalorio POPBJEDI

Podsjećemo, Vlada Crne Gore juče je pozvala strane misije u Crnoj Gori da učestvuju u monitoringu lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju.

Preko Ministarstva vanjskih poslova upućen je poziv i diplomatsko-konzularnim predstavništvima akreditovanim u Crnoj Gori da učestvuju u monitoringu lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju zakazanim za 4. februar.

- Poziv je upućen državama članicama Evropske unije i NATOa kako bi njihovi predstavnici stekli uvid u aktivnosti tokom izborne kampanje i izbornog dana, doprinoseći na taj način transparentnosti procesa - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.