Brajović sa Sindikatom o podršci zaposlenima u medijima
Foto: Skupština.me

Brajović sa Sindikatom o podršci zaposlenima u medijima

Skupština Crne Gore kao i drugi segmenti društva treba da podrže zakonska rješenja kojima će biti unaprijeđen ekonomsko-socijalni status i prava zaposlenih u medijima, pri čemu zaposleni u ovoj branši moraju da preuzmu odgovornost i u okviru svojih medijskih kuća učine dodatne napore da zadrže lični integritet i međusobnu solidarnost, kako bi mogli da djeluju autonomno i sa što manje profesionalnih grešaka, saglasili su se na današnjem sastanku predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednica i potpredsjednik Sindikata medija Crne Gore Marijana Camović i Radomir Kračković.

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore dostavili su danas povodom Dana novinara 23. januara, poslanicima Skupštine amandmane na izmjene postojećih zakonskih rješenja Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, koji se već nalaze u proceduri u Ministarstvu kulture.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unaprjeđenja rješenja kojima bi status zaposlenih posebno u privatnim i lokalnim medijima bio primjereniji odgovornosti i očuvanju profesionalnog dostojanstva, kao i dugoročno održivih finansijskih modela za rad lokalnih medija.

Predsjednik Skupštine je najavio osnivanje skupštinskog tijela koje će u okviru svojih nadležnosti doprinijeti da postojeće istrage o napadima na novinare budu na još adekvatniji način tretirane, kako bi cjelokupna medijska zajednica u Crnoj Gori imala veću sigurnost i mogla da djeluje u skladu na najvišim profesionalnim standardima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.