Miloš Kopitović

"Ulcinj samo blijeda slika ponosne prošlosti usljed loših privatizacija"

U Crnoj Gori već decenijama traje nekontrolisani proces promjene vlasništva odnosno proces privatizacije koji se pretvara i koji se pretvorio u otimanje društvenog bogatstva i bogaćenje pojedinaca. Takve privatizacije nisu, nažalost, poštjedele ni Ulcinj, navodi se u saopštenju Miloša Kopitovića, nosioca liste Demokrata na izborima u Ulcinju.

Prema njegovim riječima , ne tako davno, u Ulcinju je bilo zaposleno između 4.500-5000 radnika.

"Bili su to dani turističkog i privrednog napretka. Danas je Ulcinj samo blijeda slika ponosne prošlosti usljed loših privatizacija. Uništena su hotelska preduzeća, kao što su hotel Jadran, upropašćen jedan od najboljih hotela na crnogorskoj rivijeri - hotel Galeb, a šta tek reći za Solanu? Nekadašnji simbol Ulcinja u bivšoj Jugoslaviji, ogroman prirodni rezervat, nalazi se u stečaju. Takvo stanje ne treba da čudi, jer ako je nešto postalo standard u Crnoj Gori onda su to sugurno loše i neuspjele privatizacije, od kojih je najveći broj završen likvidacijom. Tako imamo da je Ulcinjska solana - solana "Bajo Sekulić" stala rame uz rame sa "Radojem Dakićem", "Titeksom", "Arsenalom", "Obodom", "Duvanskim kombinatom", brodogradilištem "Jadran", "Radom" i mnogim drugim nekadašnjim gigantima crnogorske privrede, od kojih su danas ostala samo sjećanja. Ulcinjska Solana, kao simbol industrije, kroz privatizaciju je uništena i dovedena u stanje stečaja, a kao svojevrsni prirodni rezervat, biodiverzitet istog je doveden na ivicu opstanka", kaže Kopitović.

Princip Demokrata kako dodaje razvoj i valorizacija, a ne rasprodaja i degradacija.

"Demokrate će se truditi da kroz dugoročni sanaciono-strateški plan ožive propalu privredu, te kroz razvojne projekte uz privlačenje ozbiljnih investitora stvore pozitivan poslovni ambijent koji će u sektoru proizvodnje i turizma obezbijediti veći broj novih radnih mjesta, te povećati šansu mladim ljudima za zaposlenje.

Valorizacija resursa mora biti preduslov za razvoj posrnule privrede. Strateški resursi u poljoprivredi i turizmu imaće odgovornog vlasnika i biće impuls za dinamični razvoj opštine Ulcinj i zadovoljenje interesa svih građana Ulcinja. Demokrate smatraju da preduzimanje konkretnih mjera za obnavljanje proizvodnje i razvoj malih i srednjih preduzeća predstavljaju budućnost Ulcinja", saopštio je Kopitović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.