Sniježna oluja u Švajcarskoj: U zimovalištu u Cermatu zarobljeno 9.000 turista(FOTO)

Švajcarska je pogođena sniježnom olujom koja je zarobila 9.000 turista u ski-centru u Cermatu, a zbog mogućnosti pokretanja lavine evakuisano je najmanje 30 kuća u Davosu.

Lokalne vlasti švajcarskog kantona Valais javljaju da su zbog olujnih snježnih padavina u ski-centu u Cermatu turisti zarobljeni od subote.

U saopštenju se navodi da je u nedjelju helikopterima evakuisano najmanje 500 turista koji su za to platili po 70 švajcarskih franaka.

Načelnik opštine Cermat Romi Biner izjavio je da su policijski helikopteri angažovani na sigurnosnim mjerama u zemlji i da nisu u mogućnosti odgovoriti na zahtjev turista koji kopnenim putevima ne mogu napustiti zimovališta.

Biner je kazao da su svi putevi i željeznice u Cermatu blokirani i da 1.200 turista u zimovalištu čeka u redu za evakuaciju helikopterom.

Uporedo s tim, olujne snježne padavine pogodile su i švajarski gradić Davos u kojem je danas počeo 48. Svjetski ekonomski forum (WEF).

Nadležne službe evakuisale su ljude iz 30 kuća kojima prijeti snježna lavina. Zbog snježne oluje blokirani su putevi i željeznice i u mjestu Zernaz.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.