Aljasku pogodio snažan zemljotres
foto: facebookreporter.org

Aljasku pogodio snažan zemljotres

Zemljotres jačine 8,2 jedinice Rihterove skale pogodio je Aljasku. Upozorenje na cunami koje se odnosi na obale Aljaske i Kalifornije. Za Havaje povučeno upozorenje.

Potres se dogodio u 9.31 po lokalnom vremenu. Nema izvještaja o povrijeđenima,prenosi RTS.

Epicentar zemljotresa bio je na 278 kilometara jugoistočno od grada Kadijak, na dubini od deset kilometara, javlja Američka geološka služba.

Pacifički Centar za upozorenje na cunami saopštio je da su mogući "opasni cunami talasi".

Američka nacionalna meteorološka služba saopštila je da upozorenje na cunami važi ne samo za Aljasku već i za Kaliforniju i obalu Britanske Kolumbije.

U upozorenju je stanovništvu poručeno da nađe sklonište ili da se skloni u više predjele u naznačenim oblastima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.