URA: Marković ponižava građane Bijelog Polja
foto: Gov.me, Duško Marković

URA: Marković ponižava građane Bijelog Polja

Gospodo iz bjelopoljskog DPS-a, na čelu sa organizatorom kupovine glasova: možda bi i razumjeli Vašu novu verziju afere „Snimak“, da ste položili kamen temeljac za novu mljekaru, fabriku za preradu voća i povrća, otkupni centar, fabriku tekstila ili obuće, ili za neki sličan i značajan objekat. Ali ne možemo zanemariti ponudu za 100 radnih mjesta (ili 400 sigurnih glasova), sa radnim vremenom od 12 sati dnevno, za mizernu platu od svega 200 eura mjesečno, ukazao je Hajro Bučan, predsjednik bjelopoljskog odbora Građanskog pokreta URA.

On je reagovao na jučerašnju posjetu premijera Duška Markovića Bijelom Polju, koji je kazao da „planiranom izgradnjom trgovinskog centra, Vlada ostaje privržena ulaganju u sjeverni region zemlje“.

Bučan ukazuje da se, "slušajući nova lažna obećanja funkcionera DPS-a, poniženo osjećaju mnogi građani Bijelog Polja".

„U pitanju je klasično ponižavanje zaposlenih u Opštini, kojima lokalna uprava duguje ko-zna-koliko zarada, a koji se pitaju - da li će bonovima koje dobijaju umjesto plate, moći da trguju u tom novom tržnom centru. Kako se osjećaju majke Bijelog Polja, kojima ste ukinuli naknade? Čitav iznos za bjelopoljske majke iznosio je oko 600.000 eura mjesečno, a one taj novac nisu - poput funkcionera DPS-a, deponovale na tajne račune u inostranstvu ili ga koristile za kupovinu glasova. Već su ga trošile do posljednjeg centra pomažući svoju djecu i unuke, pa bi možda nešto ostalo i za famozni tržni centar“, ukazao je Bučan.

Bučan je upitao „kako se osjećaju obespravljeni radnici u bjelopoljskim firmama, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem“.

„Sa kakvom stasitikom od 200 miliona eura manipulišete?! Mislite li na investicije vaših tajkuna, koje su „uspješne“ nauštrb obespravljenih i loše plaćenih radnika ili devastacijom prirodnog bogatstva? I ne znamo kakve to veze ima sa lokalnom samoupravom ili Vladom? Ubrzo će doći vrijeme, kada ćete sve to i morati da objasnite“, ukazao je Bučan.

Bučan je upitao funkcionere DPS-a da li njihova statistika obuhvata „mljekaru u Tomaševu, po čijim praznim halama šetaju svako malo? Ili zaobilaznicu od 45 miliona eura, kojoj su već neophodne popravke?“

„Pitamo se da li će neko odgovarati što rasvjeta nije urađena kad i zaobilaznica, pa  i uračunata u ovu nevjerovatnu cijenu? Sa razlogom sumnjamo da je namjerno ostavljena, da bi cijena raskopavanja „novog“ trotora bila veca. Da li statistika obuhvata i most u Ravnoj rijeci, koji vodi do „ski centra“ - o kojem pričate već više od 25 godina. Ili sportsku halu kojoj su potrebne popravke jer je i kao zaobilaznica „kvalitetno“ urađena - a koja je papreno koštala“, ukazao je Bučan.

On je podsjetio i na ogradu na Nikoljačkom mostu, koju je lokalna uprava popravljala nekoliko mjeseci, kao i na Vodovod u Gubavču koji je lokalna uprava otvorila „a svega 10 dana nakon svečanog otvaranja, građane obavijestila da voda nije za upotrebu“.

„Nadamo se da vam je priča o Đalovića pećini konačno dosadila i da je više nećete papagajski ponavljati, kao što je to učinio premijer. Da li u milione vaših „investicija“ računate i prodaju opštinskih nekretnina Vladi? Jer svi građani znaju da ste eksperti za presipanje „iz šupljeg u prazno“. I na kraju, kakve sve to ima veze sa „novim tržnim centrom“ i kakva je tu zasluga lokalne uprave? Osim što će vam priča poslužiti kao promocija, za predstojeće izbore, dok ne završite novu aferu Snimak“, ukazao je Bučan.

On je, međutim, istakao da DPS više ne može obmanjivati građane Bijelog Polja, jer je sve manje „poslušnika kupljenih mrvicama sa DPS-ovog stola“.

„Tako da ćete, na sljedećim izborima, konačno biti kažnjeni za trodecenijsku obmanu. Ti izbori će označiti kraj vaših lažnih predstava i lažnih obećanja, dok će isti označiti i početak stvarnog oporavka naše Opštine, početak pravih i zdravih investicija i izgradnju kvalitetne infrastrukture, koja će se decenijama koristiti, a koju neće svako malo popravljati naši građani. Tako da će i u tržnim centrima, ubrzo imati ko da trguje“, ukazao je Bučan.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.