Vujanović: Predsjednički i lokalni izbori neće biti istog dana
Filip Vujanović, foto:Kodex

Zakonski nemoguće

Vujanović: Predsjednički i lokalni izbori neće biti istog dana

Lokalni izbori u 12 crnogorskih opština ne mogu biti održani u istom danu kada i predsjednički, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović raspisao je u petak izbore za predsjednika države za 15. april.

Nekoliko opozicionih subjekata je prethodnih dana apelovalo da se istog dana održe i lokalni izbori u 12 opština.

Iz kabineta Vujanovića stiže poruka da je zakonski nemoguće da lokalni izbori u Podgorici i još 11 opština budu održani 15. aprila, za kada su raspisani predsjednički.

Iz Vujanovićevog kabineta je saopšteno da se nijedna opoziciona stranka, partija ili koalicija ili bilo ko u Crnoj Gori, nije obratio pismenim predlogom predsjedniku Crne Gore za zakazivanje lokalnih izbora u istom danu kada su zakazani i izbori za predsjednika Crne Gore. 

"Za pretpostaviti je, da su provjerili, da je to zakonski nemoguće i da bi bilo jedino moguće u danu zakazanih izbora za predsjednika Crne Gore, zakazati lokalne izbore u opštini Plužine. Prvi dan u kome bi se izbori u Plužinama mogli raspisati je 9. februar 2018.", navodi se u saopštenju. 

U ovoj godini lokalni izbori u Crnoj Gori treba da budu održani u Podgorici i još 11 opština. 

"Imajući u vidu uslove za raspisivanje izbora iz čl. 14. Zakona o izboru odbornika i poslanika Crne Gore, predsjednik će vodeći računa o potrebi da se izbori održe u jednom danu, a poštujući rokove, obavijestiti javnost u kom će se danu ti lokalni izbori održati", navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.