Tužilaštvo nema osnova za pokretanje postupka u slučaju smrti djevojčice
arhiva

Slučaj Bogavac se zatvara

Tužilaštvo nema osnova za pokretanje postupka u slučaju smrti djevojčice

Tužilaštvo će zatvoriti slučaj „Bogavac“ jer nema osnova za pokretanje bilo kakvog postupka u slučaju smrti dvoipogodišnje djevojčice J. B. koja je 10. januara pronađena mrtva, u kući u kojoj je živjela sa majkom i dvije sestre.

- Nalaz vještaka sudske medicine je jasan – smrt je nastupila prirodnim putem, najvjerovatnije izazvana sindromom naprasne smrti odojčadi – male djece, poznatijem kao SIDS - Sudden Infant Death Syndrome (smrt u krevecu). To zači da nema elemenata za pokretanje pitanja nečije odgovornosti – kazao je Pobjedin izvor iz Tužilaštva.

Prof. dr Dragana Čukić, koja je uradila obdukciju, u petak je Tužilaštvu dostavila nalaz u kojem je, pored ostalog, naglasila da „na osnovu svih analiza i podataka kod pokojne J. B. nije ustanovljena šećerna bolest“.

- Obdukcionim nalazom ustanovljeno je da je dijete srednje uhranjeno, i da isto nije umrlo od neuhranjenosti-pothranjenosti – navedeno je u saopštenju Tužilaštva u petak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.