Đukanović u Beranama: DPS neće dozvoliti da njihove rezultate neko dovede u pitanje
Foto:DPS

Ako neko može bolje od DPS-a, glasaće za njega

Đukanović u Beranama: DPS neće dozvoliti da njihove rezultate neko dovede u pitanje

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović održao je tribinu liste "Berane pobjeđuje" u mjesnoj zajednici Dolac, na kojoj je kazao da svako ko je dao svoj glas za nezavisnu, slobodnu, evropsku Crnu Goru, ne može imati dilemu ni 4. februara ove godine, na lokalnim izborima.

On je poručio da DPS neće dozvoliti da njihove rezultate neko dovede u pitanje.

"Za ovih 11 godina nije se, u globalu, promijenilo biračko raspoloženje u Crnoj Gori. Vidimo da još uvjek protivnici crnogorske nezavisnosti veoma žilavo drže svoje busije i otvoreno prijete da bi, ukoliko bi bili u prilici, poništili sve ono što smo uradili tokom posljednjih 26 godina", istakao je Đukanović.

Lider DPS-a je poručio da Crna Gora nije postala članica NATO-a da bi ratovala. Crna Gora želi sama da upravlja svojom budućnošću i, uz bratske odnose sa svima, nikome neće dozvoliti da joj uređuje kuću, kazao je Đukanović.

"Ne želimo da ratujemo. Mislimo da smo ratovali više nego što je potrebno. U Crnoj Gori se više ne rađamo da bismo časno poginuli, već se rađamo da bismo dostojanstveno živjeli. Ne sprema se za rat država koja je ukinula vojnu obavezu", naglasio je Đukanović.

Za kratko vrijeme, dodaje on, učinili su da Crna Gora postane jedna od najrazvijenijih zemalja zapadne Evrope.

"Zadovoljni smi što smo za 11 godina duplirali prosječnu platu i penziju. Duplirati znači doći do 500 eura. Ali to nije naš cilj. Naš cilj je doći do evropskog kvaliteta života i evropske prosječne plate", istakao je Đukanović.

To, smatra on, nije preambiciozno.

"Iz iskustva koje imamo, iz razgovora sa drugima vidimo da nijesmo ni manje inteligentni ni manje obrazovani. Nijesmo ni manje radni. Ja nijesam od onih koji pristaje na ove legende o Crnoj Gori gdje se crnogorski mentalitet karikira kao mentalitet neradnika", istakao je Đukanović

Crna Gora, napominje on, nije imala privilegiju da živi u pitomijim krajevima, u vremenu mira.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.