Još jedna žrtva malih boginja: Preminula porodilja
Ilustracija

Na Infektivnoj klinici u Nišu

Još jedna žrtva malih boginja: Preminula porodilja

Nišlijka stara 21 godinu preminula je jutros oko šest sati na Infektivnoj klinici u Nišu od komplikacija izazvanim morbilama, prenose mediji.

Direktor Infektivne klinike u Nišu Miodrag Vrbić saopštio je da je pacijentkinja primljena 16. januara u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila, komplikovanom sa upalom pluća.

''Na osnovu njenog stanja, pretpostavljamo da je bila bolesna bar dvije nedjelje prije nego što se javila ljekaru. Primila je antibiotsku i polisimptomatsku terapiju, ali je pored svih primijenjenih mjera liječenja jutros preminula'', saopštio je Vrbić u Nišu.

On je kazao da je žena bila podložnija infekciji pošto se porodila početkom decembra.

Za sada nema informacija da li je preminula žena bila vakcinisana od morbila i da li u njenoj porodici ima još zaraženih, uključujući i novorđenče.

Porodilja je druga žrtva malih boginja na podrucju Niša.

Od komplikacija izazvanim ovom bolešću 2. januara preminuo je dvogodišnji dječak koji nije bio vakcinisan i koji je, takođe, podlegao upali pluća.

Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.