Otvoren prvi pametni supermarket u kojem kase ne postoje
foto: ilustracija

Platite pomoću telefona

Otvoren prvi pametni supermarket u kojem kase ne postoje

Mušterija uzima šta god poželi sa rafova i kasnije izlazi slobodno iz radnje bez ikakvog zadržavanja na kasi.

Naime, kamere prate svaki pokret potrošača, a dug se automatski bilježi na elektronskom novčaniku i kartici na vašem telefonu u trenutku čim izađete iz prodavnice. 

Tako od juče kupuju mušterije automatskog supermarket Amazon Go koji se otvorio u Sijetlu. 

Iako je prodavnica “prepametna”, potrošači ne vide nikakvu razliku u odnosu na ostale markete.Kamere pak, znaju šta ste sve uzeli sa rafova, zašto se predomišljate, pa čak i kada vratite proizvod, kolika je gramaža proizvoda….

Da bi se sve to zabilježilo na izlasku iz radnje jedina obaveza potrošača je da očita svoj mobilni telefon pri ulasku u nju, tačnije aplikaciju Amazon Go. 

Pogledajte kako to izgleda:

izvor: b92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.