Marković: Očekujem novog investitora za
Foto: Kodex

Marković: Očekujem novog investitora za "Bjelasicu Radu" i pokretanje proizvodnje

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je danas u Bijelom Polju da očekuje novog investitora za fabriku kisjele vode "Bjelasica rada".

"Stvari dobro idu, drugi tender je pri kraju i mislim da se završava 29. januara, i da će čitav tenderski proces pronalska novog partnera i pokretanja proizvodnje u Radi biti izvjestan", kazao je Marković.

Premijer očekuje novog investitora i pokretanje proizvodnje.

"Vlada intenzivno radi da obezbijedi kredibilnog investitora koji će pokrenuti proizvodnju i zaposliti ljude. Vjerujem da ćemo do proljeća imati odluku koja će biti ohrabrajuća za sve, posebno za Bjelopoljce", kazao je Marković. 

Stečaj u tom preduzeću pokrenut je u maju 2017. na zahtjev radnika, koji više od godinu dana nisu primili zarade.

Podsjećamo, Marković je danas boravio u posjeti Bijelom Polju gdje je položio kamen temeljac za gradnju trgovinskog centra kompanije ETC vrijednog 3,5 miliona eura poručivši da Vlada ostaje privržena prioritetu koji je proklamovala – ulaganju u Sjeverni region naše zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.