FORCA tražila pomoć međunarodnog faktora i civilnog društva
FORCA

FORCA tražila pomoć međunarodnog faktora i civilnog društva

"U želji da lokalni izbori koji se održavaju 4. februara u Opštini Ulcinj budu slobodni i regularni, Nova demokratska snaga Forca je pozvala međunarodni faktor pristuan u Crnoj Gori na monitoring izbora", navodi se u saopštenju ove partije.

Tokom prošle sedmice Forca je kontaktirala glavne međunarodne organizacije prisutne u Crnoj Gori kao što su Misije OEBS-a i Evropske Komisije, te diplomatska predstavništva Ujedinjenog kraljevstva, Republike Njemačke, Francuske, Italije itd., koji su pozvani da pošalju svoje predstavnike tokom kampanje i na dan izbora kako bi se osigurala fer kampanja što regularniji izborni proces.

"FORCA izražava zahvalnost za ukazanu spremnost od naših stranih prijatelja i u narednim danima očekujemo da će Ulcinj biti posjećen od diplomata koji će ove izbore monitorisati pobliže", navodi se u saopštenju.

Isti poziv FORCA je uputila i glavnim nevladinim organizacijama u zemlji "nadajući se da će civilno društvo doprinijeti da se glas građana čuje tačan i nemanipulisan 4. februara".

"U proteklim izborima, FORCA je ukazala na, i evidentirala kupovinu glasova i druge neregularnosti tokom izbornog procesa, i to je i razlog zašto smo zatražili pomoć međunarodnog faktora i civilnog društva kako bi se spriječilo ponavljanje ovih neregularnosti", kažu iz ove partije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.