Policajac spavao  na poslu, pokrenut disciplinski postupak
ilustracija

Dežurna služba

Policajac spavao na poslu, pokrenut disciplinski postupak

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv D.M., starijeg policajca prve klase Stanice policije za JRM Jedinice policije Zeta, Centra bezbjednosti Podgorica.

Ovaj policajac sumnjiči se da je 27. jula prošle godine, oko četiri sata, kada je bio raspoređen na obavljanje poslova i zadataka u dežurnoj službi Jedinice policije Zeta, propustio da obavlja poslove i zadatke iz svoje nadležnosti tako što je spavao na klupi u prostoriji dežurne službe.

U to vrijeme D.M. je bio dužan da sluša radiovezu, usmjerava rad patrole Jedinice policije Zeta, kao i da u dnevnik događaja evidentira interesantne događaje za službu sa teritorije Opštine Golubovci.

Da policajac spava na radnom mjestu utvrđeno je kontrolnim obilaskom od strane dežurnog starješine SP za JRM CB Podgorica R.F.

Ovakvim postupanjem osumnjičeni policajac D.M. počinio je težu povredu službene dužnosti svaka radnja, odnosno propuštanje radnje kojom se onemogućava, ometa ili otežava izvršavanje službenih zadataka.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.