U željezničkoj nesreći u Australiji povrijeđeno 16 putnika
Foto:news.com.au

U željezničkoj nesreći u Australiji povrijeđeno 16 putnika

U željezničkoj nesreći do koje je došlo u Sidneju, u Australiji, povrijeđeno je 16 putnika voza.

Iz policije savezne australske države Novi Južni Vels saopšteno je kako putnički se voz koji se približavao stanici u Ričmondu, na sjeverozapadu Sidneja, nije uspio zaustaviti nego je udario u barijeru, prenosi Anadolija.

Jedan od čelnika Željeznice osvrnuo se na navode da mašinovođa nije usporio kako bi se zaustavio na stanici. Dodao je kako je teško pretpostaviti kojom brzinom je voz vozio kada je udario u barijeru.

Kazao je kako je mašinovođa dobro, ali da je potresen zbog nesreće.

Bret Saunders je bio jedan od očevidaca nesreće.

”Očekivao sam da će voz stati, ali je punom brzinom uradio u barijeru”, dodao je Saunders.

Ministar transporta Endrju Kostans izjavio je kako će nezavisne agencije voditi detaljnu istragu o nesreći.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.