Uz medenu dijetu izgubite 3 kilograma za samo 5 dana!
Ilustracija

Uz medenu dijetu izgubite 3 kilograma za samo 5 dana!

Med je veoma koristan proizvod, posebno u hladnoj sezoni.

Zbog toga se može efikasno koristiti za gubitak težine. Dijeta na bazi meda je pogodna za one kojima je teško odustati od slatkiša, ali žele da se oslobode viška kilograma.

Prednosti meda

Med je poznat po mnogim vrijednim kvalitetima: jača imunitet, štiti od prehlade, poboljšava varenje. Ali, prije nego što počnete sa dijetom na bazi meda, morate se uvjeriti da nemate alergiju na ovaj proizvod.

Postoje različite verzije dijete sa medom, u zavisnosti od broja dana. Ali u svim slučajevima, osnova je izbjegavanje svih prženih, masnih i slatkih namirnica (osim meda).

U meniju treba da budu prisutni proizvodi kao što su - povrće, voće i bobice. Prije svakog obroka, preporučuje se da pojedete jednu supenu kašiku meda, a između obroka pijete negaziranu vodu i zeleni čaj.

Poželjno je da ujutru pijete čašu tople vode sa kašikom meda i parče limuna. Isti napitak treba piti 2 sata prije spavanja.

Meni za jedan dan:

Doručak: 150 g niskomasnog sira sa kašičicom meda, čaša čaja sa limunom, jabuka;

Užuna: 125 g voćnog jogurta sa niskim sadržajem masti;

Ručak: kuvani karfiol ili brokoli, 1 jabuka, čaj sa medom;

Popodnevna užina: narandža (može jabuka ili banana);

Večera: čaša jogurta sa kašikom meda i jabuka

Ženski magazin

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.