Slobodan Vukotić izabran za predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Gradske opštine Zeta

Slobodan Vukotić izabran za predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Gradske opštine Zeta

Izborna Skupština OBNOR-a 1941-1945 Gradske Opštine Zeta, održana je 20. januara u Golubovcima, a za predsjednika jednoglsno je izabran Slobodan Vukotić, za podpredsjednika Božidar Korović a za sekretara Nikola Vukadinović.

Skupštini je prisustvovalo 27 delegata izabranih sa područja Zete. Sjednici su ispred OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica prisustvovali  Radojica Radojević, predsjednik i Radmila Čagorovic,potpredsjednik.

Predsjedavajući Spaso Majić posebno je istakao uspješan rad dosadašnjeg predsjednika Andrije Burzana, koji je dao veliki doprinos radu i djelovanju ove boračke organizacije, kao i iznio mnoge aktivnosti koje su se odvijale na ovom području. Posebno je istaknut uspješan rad mjesnog udruženja Mataguži .

Radojević, je pozdravio Izbornu Skupštinu i istakao veliki doprinos stanovništva ovog kraja u svim oslobodilačkim ratovima a posebno u Drugom Svjetskom ratu te detaljno iznio pravce djelovanja ove organizacije na nivou Glavnog Grada.

On je informisao prisutne o brojnim aktivnostima organizacije, te istakao problem, posebno one finansijske prirode, ali i u tim uslovima organizacija na nivou grada uspješno je obavila sve one obaveze koji proističu iz Programa rada kao i mnoge druge koje se odnose na poštovanje i njegovanje  izvorne ideje slavne NOB-e, "te čuvanju tekovina iz rata i revolucije za koje su živote dali najbolji sinovi i kćeri naše domovine od Triglava pa do Đevđelije".

Radojević je sa posebnim ponosom pomenuo i ime dugogodišnjeg počasnog predsjednika SOBNOR-a Crne Gore Velimira Veca Radičevića.

"Generala u penziji narodnog heroja koji je sa ovih ponosnih prostora Zete, a koji je u prošloj godini preminuo, ali dok je bio živ uvijek je bio uz nas i imali smo njegovu podršku našem radu", kazao je Radojević.

 Jednoglasno je izabran Upravni odbor OBNOR-a 1941-1945 Gradska opština Zeta sa mandatom od četiri godine i to: Slobodan Vukotić, Korović Božidar, Nikola Vukadinović, Aleksandar Maraš, Vidak Karadaglić, Nikola Škatarić,Čedo Lukačević, Srdjan Raičević, Veliša Škatarić, Brano Mijović, Danilo Pajović i Momčilo Martinović.

"Svi prisutni Izborne Skupštine jednoglasno su izabrali za Predsjednika OBNOR-a 1941-1945 Gradska opština Zeta Slobodana Vukotića, za potpredsjednike takođe jednoglasno Božidara Korovića, a za sekretara Nikolu Vukadinovića. U ime izabranih zahvalo se novoizabrani predsjednik Slobodan Vukotić, koji se zahvalio na poverenju i obećao dalju uspješnu aktivnost ove organizacije. Nakon toga potpredsjednik OBNOR-a Glavni Grad Podgorica Radmila Čagorović je pozdravila prisutne I poželjela novoizabranom rukovodstvu uspješan rad Organizacije u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.