Knezović: Kandidati za Monteviziju ocjenjivani
Foto: Rtcg.me

Knezović: Kandidati za Monteviziju ocjenjivani "ni po babu ni po stričevima"

Regularnost tokom izbora kompozicija za ovogodišnju Monteviziju bila je potpuno zadovoljena, a žiri je kandidate ocjenjivao ni po babu, ni po stričevima, saopštio je muzički urednik Televizije Crne Gore, Slaven Knezović.

On je, govoreći o ovogodišnjoj Monteviziji koja će, nakon 12 godina pauze, biti održana 17. februara, rekao da je struka bila jedini kriterijum.

"Razne su špekulacije, ali smo se zaista potrudili da struka bude jedini kriterijum. Imam svog favorita, a to je kvalitet, ko god da je bio. Regularnost je potpuno zadovoljena. Ocjenjivali smo ni po babu ni po stričevima", kazao je Knezović, koji je bio član stručnog žirija, uz čuvenu Ismetu Dervoz, Kornelija Kovača, Dejana Božovića i Vladimira Maraša.

Knezović je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, rekao da je riječ o festivalu pjesama, a ne pjevača, navodeći da se publika godinama "kači" na izvođače, iako je "težina na kompoziciji".

"Ne umanjujući značaj izvođača, oni su bitna komponenta, imaju dvostruku ulogu, izvođenje kompozicije i scenski nastup", rekao je Knezović.

Na ovogodišnjoj Monteviziji publici će se sa numerama predstaviti Lorena Janković, Vanja Radovanović, Katarina Bogićević, Nina Petković i Ivana Popović Martinović.

Knezović tvrdi da svaka od pristiglih kompozicija može da se nosi ravnopravno sa svim evropskim kompozicijama.

"Ali Evrovizija je jako kompleksna manifestacija, gdje imate dva bloka država. U jednom bloku su zemlje kojima je stalo do afirmacije, a druge učestvuju bez pretenzija za pobjedom, jer pobjednik za svaku državu je ogroman posao i trošak", kaže Knezović, uz podsjećanje da je u interesu Javnog servisa da naredne godine imamo još veći broj kandidata.

Govoreći o značaju Montevizije, on je rekao da je glavni razlog afirmacija države, ali i činjenica da su željeli da se vrati muzičko takmičenje, jer odavno nemamo festivala popularne muzike.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.