Abazović: Nijesam potpisao nikakvu peticiju
Dritan Abazović

Poštujem sve religijske organizacije

Abazović: Nijesam potpisao nikakvu peticiju

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije potpisao “Peticiju za poništenje svih nezakonitih upisa SPC nad manastirima i crkvama”, već je u pitanju najobičnija udbaška podmetačina tajnih službi, koji nametanjem ovih tema pokušavaju zbuniti građane uoči predstojećih izbora u Beranama i Ulcinju, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je demantovala pisanje određenih medija, koji su večeras javili da je Abazović, uz Ivana Brajovića i Ranka Krivokapića, jedan od potpisnika te online peticije. U pokretu URA su objasnili da je potpis najobičniji falsifikat.

“Dritan Abazović poštuje sve vjeroispovjesti i religijske organizacije, ali nije potpisao nikakvu peticiju. Kao neko ko je svoj čitav život i vaspitanje posvetio prijateljstvu i pomirenju međz narodima i religijama, sigurno ne bi na ovaj način uvlačio ta pitanja u političku arenu. URA uvažava sekularno uređenje Crne Gore i duboko vjeruje da te teme ne treba zloupotrebljavati nijedna politička partija, u predizborne svrhe. Međutim, više je nego jasan i prepoznatljiv potpis crnogorskih tajnih službi, čiji je jedini i osnovni cilj da svađaju opozicione partije i vraćaju fokus na identitetske teme”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća je da u pitanju nastavak stare prakse “kojom vladajuća koalicija uvijek pronađe način da simboličkim potisne realno, te da predmet sporenja ne budu katastrofalne javne politike, već referendumske podjele”.

“Na ovakve podmetačine nećemo nasijedati, jer nijedna lažna informacija ili pokušaj vraćanja tema crkve i jezika na lokalnim izborima neće proći. Naprotiv, ovo je samo pokazatelj velike nervoze DPS-a, koji je itekako upoznat sa drastičnim padom podrške i sigurnim porazom na predstojećim izborima. Sve vam je džaba, jer su građani već rekli svoje”, ukazali su u pokretu URA.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.