Alis: Za donaciju magnetne prije svega motivisala me ljubav prema djeci, ali i CG
Foto: Gov.me

Na inicijativu Đukanovića

Alis: Za donaciju magnetne prije svega motivisala me ljubav prema djeci, ali i CG

Jedan od najsavremenijih aparata – magnetna rezonanca od 1.5T, koju nema nijedna država u regionu, osim Srbije, biće instaliran u Institutu za bolesti djece za pet do šest sedmica, što znači da će djeci iz Crne Gore biti omogućena izuzetno važna zdravstvena usluga, kazao je predstavnik Privredne komore Crne Gore u Dubaiju dr Nikolas Alis.

Dr Alis je sa direktoricom Kliničkog centra Zoricom Kovačević potpisao u petak ugovor o donaciji u iznosu od 400.000 eura namijenjenih za kupovinu magnetne rezonance od 1.5T za potrebe Instituta za bolesti djece.

Novac je, kako ističe, obezbijedio uz pomoć nekoliko poslovnih partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na inicijativu bivšeg predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Crna Gora je skoro 35 godina za biznismena dr Nikolasa Alisa nezaobilazna destinacija, a kako je kazao u razgovoru za Pobjedu, dolazi minimum šest puta godišnje jer je oduševljen ne samo ljepotama naše zemlje, već i srdačnošću ljudi.

Tokom tih boravaka upoznao je i bivšeg premijera Mila Đukanovića sa kojim je u međuvremenu postao prijatelj. 

"Kada sam dobio poziv da predstavljam Privrednu komoru sa zadovoljstvom sam prihvatio. Čast mi je da promovišem Crnu Goru i u tome sam uspješan. Doveli smo dosta investitora", ističe dr Alis.

Dr Alisa je, kako kaže, za ovu vrijednu donaciju prije svega motivisala ljubav prema djeci, ali i Crnoj Gori.

Ističe da je inicijativu pokrenuo bivši premijer Milo Đukanović.

"Đukanović je u razgovoru sa direktoricom Kliničkog centra Zoricom Kovačević saznao da Dječija bolnica ima stari aparat za magnetnu rezonancu, koji se često kvari. Kada smo se vidjeli, predložio je da nađemo način da se nabavi taj aparat. Odmah sam prihvatio predlog i uspjeli smo sve da organizujemo za dva mjeseca. Pozvao sam nekoliko prijatelja da učestvuju sa mnom u donaciji i oni su odmah pristali, jer se prvenstveno radi o djeci. Svi smo radosni zbog toga što je taj projekat realizovan za kratko vrijeme", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.