Kopitović: DPS samo potvrđuje svoj primitivizam
Foto: Demokrate

Reagovanje na saopštenje DPS-a

Kopitović: DPS samo potvrđuje svoj primitivizam

Ponavljanjem neistina ispunjenih jezikom primitivizma, uz konstruisanje vaših fantazija, vjerujte, gospodo iz DPS-a, ne možete zaustaviti vaš kraj. Možda se nekada neko i upecao na vaše udice i politički kvarne mamce, ali Demokrate, većinska, savremena i civilizovana Crna Gora nikada više neće, kazao je Miloš Kopitović, nosilac liste Demokrata na izborima u Ulcinju.

Posljednjim saopštenjem, u kojem lidera pokreta URA Dritana Abazovića nazivaju čovjekom spremnim za saradnju sa "najekstremnijim elementima nazadne četničke ideologije", DPS je samo potvrdio da je najretrografnija, najprimitivnija i jedna od najekstremnijih nacionalističkih stranaka u Evropi, kazao je Kopitović. 

Zaista nam ne pada na pamet da odgovaramo istim rječnikom, jer kada bismo to učinili, pljunuli bismo u lice demokratiji, civilizaciji, lijepim manirima i evropskim vrijednostima. Vidimo i koliko vas uznemirava saznanje da građani Crne Gore postaju u sve većoj mjeri imuni na plasiranje podjela, koje vam se sada kao bumerang vraćaju. Onako kako ste željeli nastaviti da dijelite građane radi opstanka na vlasti, tako se upravo dešava u vašim redovima. Vaše podjele su se vratile kući i sada kucaju na vrata iza kojih su i nastale. To što građane Crne Gore opet pokušavate prebrojavati iz ugla vaših 90tih, niko više i ne uzima za ozbiljno," kazao je Kopitović.

Imajući u vidu generacijski jaz od 30 godina, dodaje on, prirodno je da se DPS i Demokrate ne razumiju, jer kad bi se razumjeli, "vratili bi se u vrijeme kad ste vi počeli da kradete, a mi učili prve korake. "

"Pozivamo sve građane da dobro pročitaju saopštenja DPS-a od kojih se svakom normalnom i lijepo vaspitanom građaninu ledi krv u žilama. Ne vraćajte građane u vremena iz kojih ste ponikli. Toliko je vidljiva vaša ljubav prema tim godinama kada ste nastajali, sticali, zavađali i plašili, ali shvatite da su ta vremena prošla, kao što je prošlo i vaše. Ako je i zbog čega ljekovit vaš skorašnji poraz, to je što sa vama konačno odlazi jezik rata i primitivizma. Drago nam je što se plašite Alekse Bečića, što se tresete na pomen Demokrata, ali nam nije drago sto moramo da vas se stidimo zbog rječnika kojim zasipate javnost. Mada, ne čudi nas, ipak ste vi mračna i sumorna prošlost Crne Gore," zaključio je Kopitović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.