Samo 4 500 Beranaca prima platu, mnogi spakovali kofere
Vladimir Đaković

Đaković tvrdi

Samo 4 500 Beranaca prima platu, mnogi spakovali kofere

Berane je danas grad porazne statistike. Podatak da samo 4500 građana prima platu tjera na duboko razmišljanje, a mnogi su odlučili da spakuju kofere, jer nisu dobili šansu u svom gradu, saopštio je Vladimir Đaković, kandidat za odbornika Demokrata u SO Berane.

Đalović ističe da Berane danas nema razvijenu industriju, nema mnoge sadržaje koji jednu zajednicu čine gradom, ali ima jedan kvalitetan resurs o kome se najmanje govori, a to su Beranci i Beranke.

"To su naši građani koji i danas vide nadu, imaju ideje i volju, ali nemaju kvalitetnu podršku da bi ih ostvarili.Demokrate Berana su u svom programu već istakle da će saradnja sa mjesnim zajednicama, građanima, privrednicima, poljoprivrednicima, kulturnim i turističkim radnicima biti naš prioritet.  Razvićemo modele saradnje u kojima će Opština slušati svoje građane, njihove ideje i potrebe. Mi želimo grad po potrebama  i volji njegovih  građana", naveo je on.

Smatra da je saradnja opštine sa civilnim ili nevladinim sektorom  dugo bila zapostavljena, uprkos tome što u Beranama djeluje veliki broj strukovnih i organizacija koje su namijenjene boljitku ugroženih grupa građana.

"U Beranama postoje NVO koje zapošljavaju radnike i prestanak njihovog rada bi značio i dodatni gubitak radnih mjesta.  Raspodjela sredstava za NVO je rađena  forme radi, a ne zbog rješavanja suštinskih problema i to mora da se promijeni.Demokrate vide nevladin sektor kao partnera u poslovima za koje opština nema kapaciteta.  Nevladine organizacije vidimo i kao značajne partnere u otvaranju radnih mjesta, jer postoje brojni fondovi za koje samo NVO mogu konkurisati", saopštava Đaković.

Demokrate, dodao je,vide ulogu Opštine kao oslonac  organizacijama koje mogu da privuku sredstva i Opštinu vide kao podršku organizacijama koje rješavaju probleme ugroženih građana.

"Organizacije za podršku razvoja turizma, poljoprivrede, preduzetništva će biti naš partner, a organizacije za zaštitu nemoćnih, starih, lica sa invaliditetom će uvijek imati prioritet za podršku. Uvjereni smo da ćemo posle pobjede na februarskim izborima konačno dobiti potpuno otvorenu Opštinu koja će sarađivati sa svima. Opštinu u kojoj  će građanska udruženja biti partner za razvoj, a ne teret", zaključio je Đaković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.