Američki Stejt deparment izdao

Zbog epidemije boginja

Američki Stejt deparment izdao "upozorenje prvog nivoa" za putovanje u Srbiju

Američki Stejt deparment izdao je "upozorenje prvog nivoa" za putovanje u Beograd i Srbiju zbog prijavljene epidemije boginja.

Na sajtu njihovog Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti stoji da su zvaničnici u Srbiji objavili da vlada epidemija malih boginja i da je riječ o veoma zaraznom virusnom oboljenju koje se širi putem vazduha, kašljanja i kijanja.

Virus malih boginja može da preživi dva sata na vazduhu i na površinama, a manifestuje se svrabom, visokom temperaturom, sekrecijom iz nosa, i crvenim, suznim očima.

Centar savjetuje sve putnike da se vakcinišu prije puta i da izbjegavaju kontakt sa bolesnim osobama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.