Đukanović: Imamo namjeru da preuzmemo funkciju predsjednika Opštine Ulcinj
Milo Đukanović, foto:DPS

Jasna poruka

Đukanović: Imamo namjeru da preuzmemo funkciju predsjednika Opštine Ulcinj

Značajno je pobijediti na izborima u Ulcinju,značajno je imati dominaciju u fomiranju lokalne uprave u Ulcinju, ali čini mi se da još više od toga, značajno je ovog puta pobijediti da bismo nastavili tu nisku uspjeha koju je Demokratska partija socijalista započela pobjedom na parlamentarnim izborima u oktobru 2016, koju je nastavila kroz ove cikluse lokalnih izbora, zaključno sa lokalnim izborima 26. novembra kada smo ubjedljivo trijumfovali u sve četiri opštine uprkos, kao što znate, kataklizmičnim najavama po našu politiku od strane naše političke konkurencije, kazao je lider DPSa na sjednici OO DPS Ulcinj.

Lider Dpsa je ocijenio važnoim potvrditi svoj politički rejting u Ulcinju, pojačati svoj politički rejting u Beranama i preuzeti vlast u Beranama i, naravno, time dati moćan inpuls učešću te partije na predsjedničkim izborima u prvoj polovini aprila ove godine. 

Kako je kazao, Demokratska partija socijalista u Ulcinju je i do sada bila pojedinačno najjači politički subjekt, da je i na prošlim izborima 2014. osvojili mandat više od prve sljedeće partije, imali su devet mandata i otprilike 3150 glasova,te da su potvrdili svoj vodeći rejting i na parlamentarnim izborima pretprošle godine, na kraju 2016, ali da, bez obzira što su u ovom mandatu, otprilike u polovini mandata učestovali u vršenju vlasti u Ulcinju, nijesu imali vodeću ulogu.

"Žrtvovali smo tu našu vodeću ulogu, na neki način smo pristali da ne budemo u glavnoj ulozi predsjednika Opštine Ulcinj, da bi pokušali da djelujemo pomirljivo prema potencijalnim partnerima sa kojima smo željeli da formiramo vlast. Podsjetiću vas da su ta dva politička subjekta sa kojima smo i sada u koaliciji u Ulcinju, bili jako oštro međusobno sukobljeni i da su zapravo pokušali stvaranjem aranžmana sa nama, da se obračunaju sa onim drugim, sa onom drugom partijom ili koalicijom koju tvore nacionalne partije. Nijesmo dozvolili da se za te svrhe koristi Demokratska partija socijalista i kazali smo im „Ne, mi mislimo da je pametnije od toga – izvolite i jedni i drugi“, pa kada se ispostavilo da je cijena toga da mi ne budemo u glavnoj ulozi da vršimo dužnost predsjednika Opštine Ulcinj, bili smo spremni i na to, da bismo i na taj način građanima Ulcinja pokazali da mi ne vodimo politiku da bismo se samo grabili za vlast i za ovlašćenja. Nego vodimo politiku da bismo čuvali neka dobra u svakoj od lokalnih zajednica i čuvali dobra koja smo sami stvorili u ovoj novoj savremenoj Crnoj Gori i da bismo sljedeća važna dobra za svaku od naših lokalnih zajednica i za našu državu.", kazao je Đukanović.

Uvjeren je da su na taj način poslali jasnu poruku svakom ko trezveno, ko ozbiljno razmišlja o sadašnjosti i budućnosti tog grada.

"Ali mislim jednako tako da je sada trenutak da potvrdimo tu vodeću ulogu i da preuzmemo punu i neposrednu odgovornost za budući razvoj ovog grada. I zato sam danas boraveći u Ulcinju i večeras ovdje među vama poslao jasnu poruku – imamo namjeru da pobijedimo, imamo namjeru da pobijedimo ubjedljivije nego do sada, imamo namjeru da preuzmemo funkciju predsjednika Opštine Ulcinj, da na taj način pojačamo saradnju između lokalne uprave i Vlade, koju takođe vodi naša partija, i da u sljedećem četvorogodištu ostvarimo najvažnije razvojne iskorake za budućnost ovog grada i njegovih stanovnika", zaključio je Đukanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.