Plivanje za Časni krst i pjesme o Kosovu; Amfilohije: Kosovo je srce i Srbije i Crne Gore (VIDEO)
Foto:mitropolija.com

Plivanje za Časni krst i pjesme o Kosovu; Amfilohije: Kosovo je srce i Srbije i Crne Gore (VIDEO)

Širom Crne Gore danas se plivalo za časni krst. Orile su se i pjesme o Kosovu.

Učesnici nadmetanja za časni krst u Podgorici i Bijelom Polju pjevali su pjesme o Kosovu i uzvikivali „Kosovo je srce Srbije“.

 Mitropolit Amfilohije je danas osveštao vodu na ušću Ribnice u Moraču. On je u Podgorici danas poručio da je Kosovo srce i Srbije i Crne Gore.

Kazao je i da će Metohija u budućim vremenima opet biti dio Crne Gore, kao što je bila u prošlosti.

„Pripadaće ako Bog da u budućim vremena, bez obzira na one koji su izdali Metohiju i kralja Nikolu, gospodara Crne Gore. Ne može se na izdaji kralja Nikole graditi budućnost Crne Gore. To treba da znaju i oni koji sada vladaju, koji će vladati i u budućim vremenima“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

On je rekao da su se Dukljani-Montenegrini, a ne Crnogorci, odrekli kosovsko-metohijskog nasleđa kralja Nikole.

Pozvao je prisutne da se pomole za dušu najnovijeg kosovskog stradalnika Olivera Ivanovića.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.