Učenik devetog razreda  sjekirom ranio šestoro đaka i ženu, pa pokušao samoubistvo
Izvor:Twiter

Učenik devetog razreda sjekirom ranio šestoro đaka i ženu, pa pokušao samoubistvo

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji jutros je ranjeno šestoro djece i žena. Učenik devetog razreda napao je učenike sedmog razreda sjekirom, a potom bacio molotovljev koktel ili zapaljenu bocu u školu koji je izazvao požar. Motiv napada nije poznat, a napadač je ubrzo uhapšen, potvrđeno je iz regionalne policije.

- Ranjeno je sedmoro osoba - šestoro djece i žena - kazao je ruskoj agenciji šef Regionalnog centra ljekarsku pomoć u vanrednim situacijama Burjatije Vjaćeslav Timkin.

Lokalni ministar zdravlja te sibirske republike Dambinima Sambujev kazao je novinarima da su dvije osobe u teškom stanju.

- U ovom trenutku dvoje ranjenih je na operaciji - kazala je novinarima lokalna ministarka zdravlja te sibirske republike Dambinima Sambujev.

Požar je ugašen, a 500 osoba je evakuisano iz škole. U samom požaru niko nije povrijeđen, prenose ruski mediji. Sputnjik navodi da je povrijeđena žena učiteljica u školi.

Istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sjekirom djelovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo, prenosi TASS.

Krivična istraga protiv napadača je pokrenuta zbog, kako je navedeno u saopštenju policije, pokušaja ubistva dvoje ili više maloljetnika.

- Prema istrazi, utvrđeno je da je napadač djelovao samostalno. On je pritvoren i trenutno se nalazi u bolnici, pošto je pokušao samoubistvo - rekla je zvanična predstavnica Istražnih komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.