Dvogodišnja djevojčica preminula od sindroma iznenadne smrti
Foto:FOS

Obdukcija pokazala

Dvogodišnja djevojčica preminula od sindroma iznenadne smrti

Dvogodišnja J.B. preminula je od iznenadne smrti pokazali su rezultati obdukcije, saopštilo je danas Tužilaštvo.

Povodom događaja od 10. januara kada je u porodičnoj kući, u krevetu, zatečeno beživotno tijelo djevojčice B.J., Klinički centar Crne Gore - Odjeljenje za sudsku medicinu  je postupilo po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, kojom je naložena obdukcija tijela, i danas u 13, 30 časova dostavilo obdukcioni zapisnik Tužilaštvu.

"Zbog interesovanja za ovaj slučaj, obavještavam javnost da iz dostavljenog obdukcionog zapisnika, a posebno mišljenja angažovanog ljekara obducenta–vještaka, proizilazi da se na osnovu obdukcionog nalaza, mikroskopskog pregleda organa, biohemijskih, mikrobioloških, toksikoloških analiza i analize zdravstvenog kartona, te podataka o okolnostima događaja, uzrok smrti sa sigurnošću ne može ustanoviti, ali da se sa velikom vjerovatnoćom može zaključiti da se radilo o prirodnoj smrti po tipu tzv. Sindroma naprasne smrti odojčadi – male djece, poznatiji kao SIDS - Sudden Infant Death Syndrome (Smrt u krevecu), te da na osnovu svih navedenih analiza i podataka, kod pokojne B.J. nije ustanovljena šećerna bolest", naveli su iz Tužilaštva.

Obdukcionim nalazom, kako se dodaje, ustanovljeno je da je dijete srednje uhranjeno, i da isto nije umrlo od neuhranjenosti-pothranjenosti.

Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, naložio je prethodno da se ispitaju sva postupanja institucija koja pripadaju tom Vladinom resoru u vezi sa socijalnim statusom porodice preminule dvogodišnje djevojčice

Ministarstvo je objavilo da je Purišić utvrdio da je bilo propusta tokom uručivanja rješenja o socijalnoj pomoći.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.