Osveštali vatrogasnu cisternu, i iz nje nosili bogojavljensku vodicu kući
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Srbija

Osveštali vatrogasnu cisternu, i iz nje nosili bogojavljensku vodicu kući

Veliki broj građana okupio se u portama crkava u Pomoravlju, Resavi i Levču, da obilježi hrišćanski praznik Bogojavljenje i ponese kući "bogojavljensku vodicu".

U portu crkve Svetog Petra i Pavla uz pet buradi od po 500 litara, dovezena je i vatrogasna cisterna sa 9.000 litara vode, koju je osvještao sveštenik.

4287963395a61ceb411d7e412491694v4big

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Crkva Svetog apostola Petra i Pavla već nekoliko godina naručuje vatrogasne cisterne, rekli su Tanjugu sveštenici ove crkve,prenosi B92.

21051449835a61ceb448b40749366387v4big

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Danas su za dva sata i burad i cisterna ostali prazni. 

Jagodina ima još tri crkve u kojima je danas služena Bogojavljenska liturgija, a vjernici točili "bogojavljensku vodicu", poslije liturgije i mimohoda oko crkvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.