14 miliona za reformu poreske administracije: Efikasnije pružanje usluga građanima
Foto: Gov.me

Potpisan Ugovor o zajmu između Vlade CG i Svjetske banke

14 miliona za reformu poreske administracije: Efikasnije pružanje usluga građanima

Ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas, potpisali su danas Ugovor o zajmu između Vlade Crne Gore i pomenute institucije za projekat ,,Reforma poreske administracije“, u iznosu od 14 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija sredstva će biti iskorišćena za unapređenja rada Poreske uprave, kako u tehnološkom i logističkom smislu, tako i u pogledu bolje organizacije jedinica poreske administarcije. 

"Naime, Projekat uključuje finansijsku i tehničku podršku za izradu metodologije i procedure za naplatu prihoda, integrisani sistem upravljanja prihodima (IRMS), unaprijeđenje poreske inspekcije i operativnih sistema, kao i usluge nadzora i tehničke pomoći za bezbjednost na putevima i institucionalno jačanje", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je ministar Radunović istakao, Ugovor je sklopljen po izuzetno povoljnim uslovima koji podrazumijevaju rok otplate od 20 godina, grejs period od 4 godine i fiksnu kamatnu maržu od 1,05 plus EURIBOR, i stvara pretpostavke za uspješan rad Poreske uprave, odnosno snaženje ukupnog fiskalnog okvira naše ekonomije.

"Uspostavljanje efikasnog sistema naplate prihoda, presudno je za osiguranje makroekonomske stabilnosti i finansiranja osnovnih potreba građana i privrede, ali i presudno za unapređenje poslovnog ambijenta i konkurentnosti privatnog sektora“, istakao je Salinas, i ukazao da će reforma poreske administracije značiti povećanu efikasnost u naplati prihoda i pojednovaljenje procedura administriranja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.