Turska

U autobuskoj nesreći šestoro mrtvih, 29 povrijeđenih(FOTO)

Najmanje šest osoba poginulo je, a 29 povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Musu na istoku Turske.

Prema informacijama sa terena, došlo je do prevrtanja putničkog autobusa na cesti Mus-Bingol. Na terenu se nalazi veliki broj ambulantnih vozila, ekipa žandarmerije i turske državne Agencije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD), javlja Anadolija.

Povrijeđeni putnici su hospitalizovani u bolnice u Musu i Bingolu. Guverner Musa Aziz Jildirim potvrdio je da je, prema preliminarnim podacima, poginulo šest, a povrijeđeno 29 osoba. 

Porodicama poginulih uputio je saučešće, a povrijeđenima poželio brz oporavak. 

"Od povrijeđenih, 22 osobe hospitalizirane su u Musu, a sedam u Bingolu. Autobus je prevozio putnike iz Hataja u Mus", dodao je Jildirim. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.