Ledena voda jezera Seliger

Putin se okupao u bogojavljenskoj vodi na minus 6! (FOTO)(VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin (65) skinuo se u svoje kupaće gaće i potom zaronio u ledenu vodu jezera Seliger, što je ritualno pravoslavno bogojavljansko plivanje za časni krst.

Ruska državna televizija prikazala je Putina kako ulazi u ledenu vodu jezera Seliger, na oko 400 kilometara sjeverno od Moskve, javila je agencija Rojters. 

Temperatura vazduha bila je oko šest stepeni Celzijusovih ispod nule.

"Povodom praznika Bogojavljenje Putin je odslušao dio liturgije i učestvovao u bogojavljenskom kupanju na jezeru Seliger", rekao je Peskov, prenosi Sputnik.

On je dodao da je Putin otišao u Tversku oblast, gdje je posjetio muški manastir Nilo-Stolobenska pustinja.

Peskov je dodao da ovo nije prvi put da ruski lider učestvuje u bogojavljenskom kupanju.

Svake godine, pravoslavni hrišćani tradicionalno plivaju u rijekama ili jezerima za časni krst u znak sjećanja na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan, navela je britanska agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.