Stoltenberg: Zaev je moj heroj i prijatelj
Foto: Tanjug

Stoltenberg: Zaev je moj heroj i prijatelj

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je novinarima da je makedonski premijer Zoran Zaev njegov prijatelj i heroj.

Kako su prenijeli makedonski mediji, novinari su na samom kraju pres konferencije, zamolili Stoltenerga i Zaeva da se ponovo rukuju, što su oni i učinili, a generalni sekretar Alijanse obratio se makedonskom pemijeru riječima:

"Dobar prijatelj. On je moj heroj". 

Makedonija je pokazala da ima kapacitet da sprovede reforme u duhu vrijednosti NATO-a i postane faktor stabilnosti u regionu. To je ocijenio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. 

On je na sastanku s makedonskom ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom rekao da je Makedonija pokazala da ima kapacitet da se fokusira na demokratske procese, reforme u odbrani i da postane faktor stabilnosti u regionu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.