Zapaljeno vozilo iz kojeg je pucano na Ivanovića pripadalo Srbinu iz Austrije

Zapaljeno vozilo iz kojeg je pucano na Ivanovića pripadalo Srbinu iz Austrije

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je poslednji kupio taj automobil.

"Odmah po ubistvu Olivera Ivanovića Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog djela terorizam. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila", rekao je Rebić za RTS. 

On je potvrdio da je riječ o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije. 

""Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.", kazao je on. 

Prema njegovim riječima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića. 

"Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog djela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem", napomenuo je Rebić. 

Direktor policije je podsjetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtjevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema. 

"Čuo sam se više puta sa šefom euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovdje provjerili u Srbiji, ali i ponovio zahtjev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", ukazao je Rebić. 

Direktor policije je rekao da "profesionalno vjeruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahtjeve Srbije". 

"Vjerujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić. 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je u utorak nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. 

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.