Tuče zatvorenika u Kazneno-popravnom domu , tri povrijeđena
ilustracija

Za sedam dana dva sukoba

Tuče zatvorenika u Kazneno-popravnom domu , tri povrijeđena

U Kazneno-popravnom domu u proteklih sedam dana dogodile su se dvije tuče u kojima je učestvovalo više zatvorenika.

Prema saznanjima Pobjede, u srijedu, 10. januara zatvorenik Petar Pejović metalnom šipkom udario je Srđana Svijetlanovića, nakon čega su se tuči pridružila još desetorica zatvorenika.

Zatvorski čuvari uspjeli su da razdvoje zatvorenike i prekinu tuču, pa su spriječene veće posljedice.

- U Kazneno-popravnom domu Podgorica 10. januara oko 16 sati došlo je do fizičkog napada zatvorenika P. P. na zatvorenika S. S. Pravovremenom intervencijom službenika obezbjeđenja spriječen je dalji fizički napad zatvorenika P. P. na zatvorenika S. S. i zatvoreniku S.S. je pružen adekvatan medicinski tretman – saopšteno je Pobjedi iz ZIKS-a.

Oni navode da je protiv Pejovića pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti, a o događaju je obaviještena danilovgradska policija. 

Dodaje se da je utvrđeno da nije bilo propusta u postupanju službenika obezbjeđenja. Pet dana kasnije došlo je do sukoba između petorice zatvorenika u „F paviljonu“ tokom šetnje. U tuči u kojoj su povrijeđena dva zatvorenika, inicijator je bio Marko Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.